torsdag 1. juli 2010

Under krypskytterens måne


ja, denne boka leste jeg ut på ca. 5 timer, men det var fordi den var så spennende..det høres kansje mye ut men jeg satt og leste i ett strekk og den har 150 sider.. de som leser mye, vil forstå at det kunne ha tatt meg lengere tid :) men boka handler om ei jente som flyttet til bushen i lag med moren da hun var kjempe lita, og moren hadde fikset det slik at en agent kom med alle sakerne de trengte...så etter som årene gikk, ble moren mer og mer folkesky, og tilslutt så dro de ikke til byen mer. helt til en dag da moren en dag kom på noe hun hadde glemt å legge til på utstyrslisten hun hadde sendt til agenten..hun måtte altså til byen..de tok hestene med seg og dro.. Evy som er hovedpersonen her, har tilfeldigvis utviklet et eget "språk" med hestene sine. hun kan snakke med dem gjennom tanker... en dag blir den yngste hesten hennes bortført fordi skogsvokteren tror hun har stjålet henne fra den ville flokken sin, men hun valgte selv å bo hos Evy og moren.
Vil Evy klare å overbevise skogvokteren å få tilbake hesten sin ?
litt senere da hun er ute og rir på den andre hesten sin, hører hun skudd, og nyskjerrig som hun er, følger hun lyden og tilslutt finner hun ei stakkars elg ku som har mistet hodet pga. ulovlig krypskyting ( de ville ha hodet hennes utstoppet) hun er på tur å snu, men før hun rekker det, så kommer det ut en liten skapning fra krattet..nemlig en liten kalv... tar Evy med seg kalven hjem og redder den ? får den vokse opp og bli en stor sterk elg ?
enda senere, finner hun camping plassen til krypskytterne, men hun havner i trøbbel... hun er akkurat på vei ut av trøbbelet, men havner i et nytt.. skogsvokteren kommer inn i leiren til krypskytterne og er på tur og avsløre dem, Evy prøver å få oppmerksomheten hans slik at han skal forstå.. men tilslutt havner begge i livsfarlig trøbbel..hva var det hun prøvde å få ham til å forstå ? kommer de seg uskadet fra leiren ? les boka davell :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar