fredag 2. juli 2010

Zephyr


Zephyr,-- hingsten på villhestøya, er tittelen på denne pocket poka. navnet den har fått kommer av at øya denne hesten bor på, består av en villhest flokk, og en mann som aldri drar til sivilisasjon.. mannen tar seg av hesteflokken slik at om vinteren så har de en varm stall og varme seg i og han får bestilt varer med båt slik at de har høy og andre nødvendige ting. en dag dør den gamle mannen. det mærker hestene siden det aldri kommer noen og roper dem inn når det er stygt vær. så kommer leveransen med høyet, og leverandøren oppdager at den gammle mannen er død. hestene blir nå helt alene og i mange år går de der og beiter om sommeren og hjelper hværandre å holde varmen om vinteren. så kommer en gruppe turister forbi i båt og oppdager den fine flokken. det sprer seg til byen, og mange har lyst å fange Zephyr som er leder for flokken. en dag kommer et helokopter og de får tilslutt skutt en bedøvelses pil på ham.
han vokner opp i en stall med helt nye omgivelser og helt nye folk,. noe han absolutt ikke er vant til.. så etterhvært som en mann prøver å vinne tilitten til Zephyr, ender det med at han blir sparket ned. mannen er uoppmerksom i 2 sek. og dermed er zephyr på rømmen.
han kommer ut på gårds plassen men alt er inngjærdet med så høye gjærder at det ikke skal være mulig for noe levende å hoppe over. men det vil ikke Zephyr ha noe av, han tar springfart og kommer over, men han river opp litt på føttene. nå er han fri, (enn så lenge) han møter flere på sin lange ferd tilbake til øya si. han møter en gutt som trenger en ordentlig venn, som han finner i Zephyr, han kommer over ei jente som vil bruke ham som championship hest og enda noen flere. tilslutt kommer han seg fri gang på gang og han hopper uttfor et stup, den sjette sansen hans sier at øya ikke er langt unna. men klippen er veldig veldig veldig høy, overlever han hoppet. hvilken historie har han fra gutten og jenta ? les boka da ..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar