onsdag 3. februar 2010

Fole i fare!


dette er en serie som heter de ville hesters elv som jeg nettopp har begynt å lese ...

FOLE I FARE :

Forfatter: Sharon Siamon
antall sider : 149
aldersgruppe: 7- 14
sjanger: spenningsbok


denne boka handler om to tviling søstre som har måttet flytte til ranchen til besteforeldrene for noen måneder fordi bestemora må opperere og da vil jo mannen hennes være sammen med henne så da blir det ingen som kan drive stedet...men de finner en god venn som heter shane og han bor i ei husvogn et lite stykke unna. en dag da søstrene er ute og rir og ser etter flokken som er ute i "ørkenen" ser de at et av de beste føllene deres holder på å bli angrepet av en ulv. Moren til føllet kommer til unsettning akkurat i tide.
Senere da de bestemmer seg for å sanke sammen flokken for å ta den hjem finner de ut av Bando(som er føllet) og moren mangler og de begynner å lete.
de finner moren død i skogkanten med en puma ved siden av seg. det så ut som hun hadde trampet den ihjel. men det var i allefall bra for føllet for da var det enda en liten sjanse for at de kunne finne det levende.
de begynte å lete etter dette føllet og Shane var en ganske god spor finner, samtidig som han har en gjeterhund som venn og hjelper. de får med seg noen venner fra nabogården og drar av sted.
etterhvært skiller de lag. en av tvillingene får ha med seg hunden som hjelp og sammen finner de ut at det skremte hjelpesløse føllet har gått inn i en hule. Sophie som er en av tvillingene går sammen med naboen Dayna, men Dayna er mørkredd og liker ikke huler så hun snur etterhvært. Hunden til Shane hadde gått i forveien inn i hulen og han fant Bando men bando trodde at hunden var en ulv så han sparket slik at hunden falt ned fra "stien" de sto på.
Sophie drar lenger inn for å se etter føllet og vet enda ikke at hunden er skadet. Sophie blir værende dær inne ganske lenge så etterhvær kommer Shane og den andre nabojenta. sammen får de hunden ut fra hula...på veien ut finner de også Dayna sittende fast i ei sprekke i fjellet. de finner Bando tilslutt, men jeg røper ikke om hvordan de fant ham eller om han var død :) det får
du lese selv

Utdrag fra boka: Hun kunne se at gangen fortsatte oppå veggen. hvis hun bare nådde dit, kunne hun holde seg til planen om å bare gå til venstre.
plutselig kjente hun et vindblaff i ansiktet og hørte vinger som slo, Flaggermus! hun åpnet munnen for å skrike, og lommelykten falt klaprende nedover veien. NEEI! hånden skjøt ut for å gripe den, og hun mistet balangsen og falt gjennom mørket mens blodet suste for ørene på henne. noen sekunder lukket veggene i fjellsprekken seg rundt henne, og hun falt saktere. høyre fot fant feste men lommelykta var borte.
med hamrende hjærte og ujevn pust, fant hun til slutt feste også for venstefot. sånn!
hun stod med en fot på hvær side av sprekken hun hadde falt nedi. hun kjente seg rundt. det var glatt og smalt, som innsiden av en skorstein. ingen ting å gripe tak i.
-HJELP ! skrek Dayna. . HJELP MEG! det føltes som om hun befant seg i en brønn.
Mørket var fulstendig. Fotfestet var det eneste som hindret henne i å falle enda dypere ned i sprekken, der hun ville bli fastklemt mellom steinene- ute av stand til å puste eller bevege seg i noen rettning. hun kunne høre flaggermusvingene slå over seg, og panikken skyldte over henne i bølger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar