torsdag 4. februar 2010

hjærtesorg


denne boka er fortsettelsen på boka "en fole i fare"

navn: hjærtesorg
antall sider: 150
forfatter: Sharon Siamon
aldersgruppe: 7-14 år
sjanger: spennings bok


tvillingsøstrene Sophie og Liv har fått vite at de plutselig må reise hjem til Vancouver fordi moren deres får beskjed om at jobben hennes ikke kan holdes åpen mer, så hvis hun ville beholde den måtte hun komme før måneden var slutt og det var bare noen få uker til. Mormoren deres har nå blitt så frisk at hun kunne komme hjem så da var det i allefall greit å dra. Før søstrene fikk vite at de skulle reise, prøvde liv seg på å få en plass på drillkompaniet.. men som hun måtte gi fra seg da den dårlige nyheten kom.
Liv får masse raseriannfall fordi hun elsker prærien så godt og alle hestene der, dærmed tar hun seg en ridetur ut i landskapet for å roe seg ned...
på veien bortover mot noen kampesteiner ser hun en tynn stripe røyk, hun er nyskjerrig og drar for å se etter. hun skvetter idet hun runder jørnet og får øye på tre menn som ligger og sover rundt et bål. akkurat idet hun tværrsnur hører hun en mann som roper "STOOOOPP" etter henne. hun tørr ikke stoppe, bare fortsetter langt over slettene, helt til det blir bråstopp. hun fyker av hesteryggen og blir liggene i den tørre sanden.
hun kjenner at det gjør vanvittig vondt i kneet og frykter at båndet i kneet er røket. hun hadde en ulykke en gang, der kneskåla nesten ble knust og det var like før båndet røk men såret hadde grodd pent, og ingen trodde det var noe å bekymre seg for.
Etter at hun har ligget der noen timer uten å ha fått i seg vann, springer hesten hennes etter hjelp, og shane var den som kom.


utdrag fra boka: Oksen snurret rundt og glodde på henne. Liv så alt i sakte film- oksens dødelige skarpe horn, de rasende, røde øynene, sikkelet fra kjeften og støvet som virvlet opp da han gravde klovene i bakken mellom dem. den senket hodet og tok et skritt nærmere henne. Liv hørte rop og advarende stemmer langt unna "flytt deg! klatre over gjærdet! kom deg unna!
men hun klarte ikke å rikke seg. I det samme hørte hun de tordnende hovene til en hest som kom mot dem. Cactus Jack! han vrinsket skingrende og utfordret oksen til å snu seg mot ham. oksen ristet på hodet fra side til side, så skummet i munnvikene skvatt. med en smidighet og hurtighet Liv ikke ville tro var mulig for et så stort dyr, spannt den rundt og brølte rasende mot hesten. Cactus Jack gikk mot oksen. Liv så forferdet på mens oksen dødelige horn flerret opp flanken hans. Men Cactus Jack var rask og smatt unna slik at oksen ikke kunne stange en gang til. Frustrert raste oksen nedover den smale gangen. To hester til gikk i bakken. Det ble fult kaos da folk og hester rømte unna. Liv så hvordan cowboyene strevde med å få lassoen rundt oksen og slepe ham unna. Liv kastet seg frem. - Cactus Jack! er du ok? hikstet hun. Blodet fosset fra såret og sølte til klærne og beinskinnen hennes. i neste sekund kom shane løpende mot dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar